Egy befektetési tanácsadó elmondja: Ha gazdagok akartok lenni, akkor erről a dologról kell lemondanotok

John D. Spooner befektetési tanácsadó a karrierje kezdetén gyakran a hétvégén is bement pár órára az irodájába dolgozni. Rajta kívül ezt nyilvánvalóan csak nagyon kevesen teszik meg. Az irodaépület mélygarázsa ezeken a napokon szinte teljesen üres volt.

Az autókat megfigyelve viszont egy dologra figyelmes lett. „Amikor a hétvégén túlóráztam, megfigyeltem, hogy a mélygarázsban mindig a legdrágább és legexkluzívabb autók álltak, amikről csak álmodni lehet.”

automobile-1851299_1920.jpg

Ebből Spooner azt szűrte le, hogy „Ha szeretnétek jó életet biztosítani magatoknak, és a családotoknak, akkor annak bizony meg kell fizetni az árát. Ez az ár lehet például az, hogy akkor is be kell mennetek az irodába, amikor senki más nincs ott, és senki nem dolgozik rajtatok kívül.”

Más szavakkal: A munka és a magánélet egyensúlyát elfelejthetitek akkor, ha anyagilag sikeresek szeretnétek lenni.

Spooner-nek az a véleménye, hogy a munka és a magánélet egyensúlya megvalósítható, de ettől nem lesztek gazdagok. A való világban ez úgy működik: Ha szeretnétek elérni ezt az egyensúlyt, akkor nagy valószínűséggel soha nem lesztek anyagilag függetlenek.

Majdnem minden milliárdosra igaz, hogy az életüket teljes mértékben a karrierjük szolgálatába állítják. „Semmi nem volt, és nem olyan fontos nekik, mint a vadászat – még a feleségük, a gyermekük, és a barátaik sem.”

Természetesen nem kell szünet nélkül dolgozni. Választhattok más utat is, egy egyszerűbbet. „De előbb, vagy utóbb szembesültök majd azzal a problémával, hogy a pénz nem lesz elegendő.” Tehát mielőtt azt az utat választjátok, ahol a legtöbb a szabadidőtök, jól gondoljátok át a döntéseteket, és vegyétek figyelembe azt, hogy miben fogtok később nélkülözni.

 sunbeds-2439951_1280.jpg

Forrás:

https://www.businessinsider.de/wirtschaft/wenn-ihr-reich-werden-wollt-muesst-ihr-verzichten-sagt-investmentberater-r/

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetjovedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr1416172240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Német pénzügyi- és adózási tippek, hírek

Német adóbevallás készítés. Kapcsolat: nemetjovedelem@gmail.com WSP Consulting Nonprofit Kft. - Könyvelő- és Adótanácsadó iroda

Facebook oldaldoboz

Címkék

adó (10) adóalap (5) adóazonosító szám (1) adóbevallás (4) adóelőny (4) adóhivatal (1) adókártya (2) adókategória (1) adómentes (3) adóosztály (4) adórendszer (1) adósáv (1) adótanácsadó (1) adóteher (1) adóvisszatérítés (1) adóvonzat (1) ajánlás (1) albérlő (1) állami támogatás (1) állás (4) állásajánlat (3) állásinterjú (1) anmeldung (1) Arbeit (3) autó (1) autóbérlés (1) balesetbiztosítás (1) bankszámla (1) baukindergeld (1) Baulohnkasse (1) bébiszitter (1) befektetés (2) beruházás (1) bevallás (1) bevétel (1) Bewerbungsgespräch (1) Covid 19 (2) családi pótlék (2) csok (1) dolgozószoba (1) egészségügy (1) egyházi adó (1) Eisenach (1) ELStAM (1) Entfernungspauschale (1) építkezés (1) építőipar (3) Erfurt (1) EU/EGT (1) EU/EWR (1) főbérlő (1) Freibetrag (1) GDP (1) gewerbe (1) gyermekfelügyelet (1) határátkelés (1) haushaltsnahe Dienstleistung (1) hírek (9) igazolás (1) ingatlan (3) iroda (1) járulék (1) járvány (2) jövedelem (5) jövedelemadó (1) karantén (2) kettős háztartás (1) kijárási tilalom (1) kiküldetés (2) Kindergeld (2) kirándulás (2) költözés (1) költségtérítés (1) kőműves (1) koronavírus (4) közlemény (1) különleges kiadás (1) lakásfelújítás (1) lakhatás (1) lexikon (4) lízing (1) Lohnsteuerbescheinigung (1) Lohnsteuerklasse (1) Lufthansa (1) megbízási szerződés (1) menetlevél (1) mester vizsga (1) milliárdos (1) Minijob (1) minisztérium (1) München (1) munka (8) munkába járás (1) munkaeszköz (1) munkaruházat (1) Németország (1) nettó bér (1) nyaralás (1) önkormányzat (1) óvodai ellátás (1) pandémia (1) Pendlerbescheinigung (1) pénzügy (2) progresszív (1) Reisekosten (1) rizikóterület (1) Robert-Kock-Intézet (1) Rudolstadt (1) siker (2) Soka-Bau (2) Sonderausgaben (1) statisztika (1) Steuerklasse (1) szakértő (1) szakirodalom (1) szállás (1) számla (1) személyi jövedelemadó (1) szeminárium (1) Tagesmutter (2) támogatás (3) támogatások (3) tandíj (1) telekár (1) többkulcsos adó (1) Türingia (2) turizmus (1) utasbiztosítás (1) utazás (3) utazási kööltség (1) útiköltség (1) vagyonszerzés (1) vállalkozás (1) vírus (2) Wartburg (1) Weimar (1) Werbungskosten (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása