A Németországban élő magyarok legkedveltebb bajor tavai!
Megmutatjuk Neked az 5 legszebb bajor tavat, mely minden évszakban tökéletes kirándulási úticélod lehet!

Ha teljesen elbizonytalanodtál abban, hogy a korona vírus körül kialakult mizéria miatt hová menj kirándulni, akkor ezek a gyönyörű, zöld vizű, kiváló vízminőségű tavak el fogják felejtetni veled minden aggodalmad. Nyáron a fürdőzésé és a vízi sportoké a főszerep: szörfözés, vitorlázás, kajakozás, wakeboardozás, de ősszel a tavak körüli bicikli- és a gyalogos túráké, a szemet gyönyörködtető sétáké!

 

Bodensee

A Bodeni-tó (másként Konstanzi-tó) édesvizű tó Ausztria, Németország és Svájc határán az Alpok északi lábánál. Itt három különböző világba nyerhetsz betekintést! A tó Közép-Európa harmadik legnagyobb tava a Balaton és a Genfi-tó után. A víz színe világos-zöldes.

bodensee.jpg

Az év bármelyik évszakában látogatsz el a Bodeni-tóhoz, mindig megtalálod a hozzá leginkább illő kikapcsolódást. Tavasszal a friss levegő, az újjászülető természet kiválóan alkalmas túrázásra, vagy kirándulásra. A Bodeni-tó a klasszikus kerékpáros úti célok egyike. Nyáron a fürdőzésé és a vízi sportoké a főszerep: szörfözés, vitorlázás, kajakozás, wakeboardozás. Számtalan szabadtéri fürdő, strandfürdő várja vendégeit. Ősszel sárguló falevelek borítják a tájat, elindul a kulturális programok, fesztiválok valamint a borturizmus időszaka. Télen pedig a környező hegyek biztosítják a felhőtlen kikapcsolódást a téli sportok szerelmeseinek. A tó körül történelmi városok, kikötők és izgalmas múzeumok sorakoznak.

A Bodeni-tó – Több, mint útikönyv szerint ez a TOP 5 látnivaló a tó körül:

A könyv rendelés folyamatát az alábbi linkre kattintva olvashatod el:

https://bodenito.hu/bodeni-to-utikonyv/?fbclid=IwAR2pOCJWlNIzVZ3Er08oV2ijXNYnXCSouSDc7wKklzviqWnn722fmsLVJM4

  1. Konstanz történelmi belvárosa és a kikötő

A városban lépten-nyomon a konstanzi zsinat korának emlékeibe botlik a látogató. A kikötőben s az utcákon pezseg az élet, kiállítások és koncertek, élmények és élvezetek veszik körül az ide érkező turistát.

  1. A Pfänder-hegy Bregenzben

A hegy, amelynek “lábát” a Bodeni-tó nyaldossa, rálátást biztosít Lindaura, az Appenzell-vidékre, az Alpokra, Bregenz városára s a tó egészére.

  1. Grófok virágszigete, Mainau

Több millió virág, többtucatnyi virágkompozíció, arborétum, lepke- és pálmaház, kastély s élménypark bűvöli el a szigetre érkezőket.

  1. A Zeppelin Múzeum Friedrichshafenben

A tervektől a levegőbe emelkedésig, az első úttól a menetrend szerinti utazásokig, a személyzeti munkától az utasok világáig s a földtől a levegőig mutat meg mindent a Zeppelinekről Friedrichshafen múzeuma.

  1. Középkori emlékek Stein am Rheinban

A lovagok, szerzetesek és városlakók lakhelye és élete a múzeumokban kel életre, a városi legendák pedig a falakra festve hozzák vissza a középkort a svájci településen.

 

Chiemsee

A Chiemsee (80 km²) az Alpok északi előterében fekszik. A Bodeni-tó és a Müritz után a harmadik legnagyobb tó Németországban, valamint a legnagyobb Bajorországban, ezért itt „Bajor-tengernek” is nevezik. Itt mindent megtalálsz turistaként, amit csak szeretnél. Gyönyörű üdülőhelyek vannak a tó körül Bernau-ban és Prien-ban; számos kikötővel és szabadstranddal rendelkezik; az aktív vízisportok szerelmeseinek pedig egy igazi paradicsom! Továbbá a tóparton számos turista- és bicikliút található.

 chimsee.jpg

A családdal együtt kedvedre strandolhaszt, csónakázhatsz, vizibiciklizhetsz, hajózhatsz a Chiemgaui Alpokkal körülölelt Chiemseen.

 chimsee2.jpg

A tó két nagyobb sziget a Herrenchiemsee, gyakran Herreninsel („Urak szigete”) – itt található a herrenchiemsee-i kastély („Altes Schloss Herrenchiemsee”) II. Lajos zseniális és látványos művével a Versailles-i kastély mintakép után– , és a Frauenchiemsee, illetve röviden Fraueninsel („Asszonyok szigete”). Azonkívül van még a lakatlan Krautinsel. Ez a három sziget együtt alkotja a Chiemsee községet, amely Bajorország legkisebb ilyen jellegű települése.

herrenchiemsee_kastely.jpg

A herrenchiemsee-i kastély

 

Tegernsee

Tegernsee a jégkorszak idején alakult ki, hegyek által körülölelt, jellegzetes alpesi tó. Kristálytiszta vizével a legjobb vízminőségű tóként tartják számon.

Kb. 50 km-re található Bajorország fővárosától, Münchentől. Partján több település is kialakult: Tegernsee, Bad Wiessee, Kreuth, Gmund, és Rottach-Egern, ahol remek szálláshelyek találhatóak. A Tegernsee célirányként jó választás lehet pároknak romantikus együttléthez, gyermekes családoknak és baráti társaságoknak is.

tegernsee.jpg

A tavat körbe lehet futni, kocogni, kerékpározni, sőt gyalogolni (na azért kb. 20 kilométer távolsággal kell számolni). A tóban lehet fürdeni, evezni, vitorlázni. Elvarázsol a tó menti több kilométeres promenádon, partmenti sétányon sétálni. 

A tó körül az infrastruktúra jól fejlett (játszóterek is vannak), németesen minden pedánsan gondozott. Tegernsee faluban és környékén sok étterem és szálláshely található. Néha a ,,bajor Garda-tónak" nevezik. Szépek, hangulatosak a tó körüli települések.

sorfeszt.jpg

Nyáron gyakoriak a fesztiválok, ezért aki a tó meglátogatását tervezi, annak érdemes utánanézni, hogy a nyaralása alatt melyik faluban milyen programok vannak. Ugyanis az egész tó körül minden hónapban-héten mindig másik városban vannak a tó-, nyár-, ősz-, sörfesztiválok.

 

Königsee

A gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tava, hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó, az egyik legimpozánsabb része Németországnak. Talán ezért is látogatnak sokan évről évre a Königseehez, amely 8 km hosszú, egészen 1,2 km széles és 602 méterre a tengerszint felett helyezkedik el, mélysége pedig helyenként elérheti a 192 métert is. A tó vize emiatt elég hűvösnek számít, azonban a bátrabbak nyáron kellemes hűsítő fürdőt vehetnek a tóban.

konigsee.jpg

A legközelebbi nagyobb település Berchtesgaden. Egyedül a kicsi, Christlieger nevű sziget található rajta. A tavon kialakuló visszhang világhírű.

szent_bertalan_templom.jpg

A Szent Bertalan-templom nyáron

Remek lehetőséget nyújt a látni és kirándulni vágyóknak a Königsseen tett elektromos hajótúra, amelynek segítségével megcsodálhatod a víz, a hegyek és az ég találkozását a tavon. A hajó két helyen is kiköt a Königsseen, hogy az utasok közelebbről is megcsodálhassák a Szent Bertalanról elnevezett, különleges hagymakupolás templomot, illetve megkóstolhatod a helyi specialitásokat és halételeket a félszigeten.

hajo.jpg

A második megálló az úgynevezett Salet vagy Obersee, ahol az ide látogatók szintén kipróbálhatják a helyi konyha ízeit és megpihenhetnek a hajókázás után. A túrázni vágyók pedig ellátogathatnak innen az Obersee (Felső tó) déli partján található Fischunkelalm-hoz, ahol lazíthatnak a kb. 3 km-es séta után és útjukat tovább folytathatják a Röthbachafall-hoz, amely Németország legmagasabb vízesése (470 m).

 

Forggensee

Az ötödik legnagyobb tó Bajorországban és ez egyben a legnagyobb víztározó is, amely napsütésben türkizkék színben ragyog, valamint a tavat körülölelő, magasodó Alpok csak fokozza a fantasztikus látványt.

forggensee.jpg

Szintén számos aktív sportolási lehetőséget kínálnak a szabadstrandjai, kikötői. Különlegessége, amikor a tó (víztározó) vizét leeresztik, és megpillanthatjuk a Via Claudia Augusta egykori római kereskedőút egy részét.

neuschwanstein.jpg

Látnivalók Forggensee közelében 15 perc autóútra a Neuschwanstein kastély! A Bajor-Alpok egyik sziklaormán álló kastély, Németország és a világ egyik leglátogatottabb turisztikai látványossága. A Walt Disney-t is megihlető 19. századi, soha be nem fejezett kastély II. Lajos bajor király valóra vált álma, amit azonban sohasem élvezhetett.

A Neuschwanstein kastélyra az egyik legkülönlegesebb kilátás a Tegelberg felvonójából nyílik. Ez a mindössze néhány másodperces élmény tényleg lenyűgöző, azonban nem csak ezért érdemes felmenni Tegelbergre. Ha eléred a csúcsot, akkor csodálatos panorámás kilátás nyílik a lenyűgöző bajor vidékre előtérben a Forggensee-vel. Télen/nyáron nagyon népszerű hely a síelés, siklóernyőzés, a túrázás és a hegymászás kedvelőinek. Tehát ne felejtsd otthon a túracipőd! A hajózási szezon júniusban kezdődik, így a vízről is élvezheted a páratlan panorámát.

https://www.facebook.com/nemetmagyar2016

 

Ezek az extrém vízi sportok, kirándulások kicsit sem veszélytelenek, úgyhogy legyünk nagyon elővigyázatosak, legyen utas- és balesetbiztosításunk! Ezzel kapcsolatban a következő linkre kattintva tudunk Neked segíteni, és itt tudsz ajánlatot is kérni!

http://www.nemetjovedelem.hu/balesetbiztositas/

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetjovedelem.blog.hu/api/trackback/id/tr5615731282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Német pénzügyi- és adózási tippek, hírek

Német adóbevallás készítés. Kapcsolat: nemetjovedelem@gmail.com WSP Consulting Nonprofit Kft. - Könyvelő- és Adótanácsadó iroda

Facebook oldaldoboz

Címkék

adó (10) adóalap (5) adóazonosító szám (1) adóbevallás (4) adóelőny (4) adóhivatal (1) adókártya (2) adókategória (1) adómentes (3) adóosztály (4) adórendszer (1) adósáv (1) adótanácsadó (1) adóteher (1) adóvisszatérítés (1) adóvonzat (1) ajánlás (1) albérlő (1) állami támogatás (1) állás (4) állásajánlat (3) állásinterjú (1) anmeldung (1) Arbeit (3) autó (1) autóbérlés (1) balesetbiztosítás (1) bankszámla (1) baukindergeld (1) Baulohnkasse (1) bébiszitter (1) befektetés (2) beruházás (1) bevallás (1) bevétel (1) Bewerbungsgespräch (1) Covid 19 (2) családi pótlék (2) csok (1) dolgozószoba (1) egészségügy (1) egyházi adó (1) Eisenach (1) ELStAM (1) Entfernungspauschale (1) építkezés (1) építőipar (3) Erfurt (1) EU/EGT (1) EU/EWR (1) főbérlő (1) Freibetrag (1) GDP (1) gewerbe (1) gyermekfelügyelet (1) határátkelés (1) haushaltsnahe Dienstleistung (1) hírek (9) igazolás (1) ingatlan (3) iroda (1) járulék (1) járvány (2) jövedelem (5) jövedelemadó (1) karantén (2) kettős háztartás (1) kijárási tilalom (1) kiküldetés (2) Kindergeld (2) kirándulás (2) költözés (1) költségtérítés (1) kőműves (1) koronavírus (4) közlemény (1) különleges kiadás (1) lakásfelújítás (1) lakhatás (1) lexikon (4) lízing (1) Lohnsteuerbescheinigung (1) Lohnsteuerklasse (1) Lufthansa (1) megbízási szerződés (1) menetlevél (1) mester vizsga (1) milliárdos (1) Minijob (1) minisztérium (1) München (1) munka (8) munkába járás (1) munkaeszköz (1) munkaruházat (1) Németország (1) nettó bér (1) nyaralás (1) önkormányzat (1) óvodai ellátás (1) pandémia (1) Pendlerbescheinigung (1) pénzügy (2) progresszív (1) Reisekosten (1) rizikóterület (1) Robert-Kock-Intézet (1) Rudolstadt (1) siker (2) Soka-Bau (2) Sonderausgaben (1) statisztika (1) Steuerklasse (1) szakértő (1) szakirodalom (1) szállás (1) számla (1) személyi jövedelemadó (1) szeminárium (1) Tagesmutter (2) támogatás (3) támogatások (3) tandíj (1) telekár (1) többkulcsos adó (1) Türingia (2) turizmus (1) utasbiztosítás (1) utazás (3) utazási kööltség (1) útiköltség (1) vagyonszerzés (1) vállalkozás (1) vírus (2) Wartburg (1) Weimar (1) Werbungskosten (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása