7 tuti tipp, amivel elkerülöd az értelmetlen pénzszórást, és növeled a bevételed!
7 tuti tipp, amivel elkerülöd az értelmetlen pénzszórást, és növeled a bevételed!

Jövedelemre szert tenni mindenki tud, aki munkaképes, és  rendelkezik  munkahel lyel.  Viszont az már kevesekre mondható el, hogy tudnak is a pénzzel bánni!  K evés munkavállaló tudja hatékonyan kezelni az eurót/forintot, és sajnos a többségnek emiatt könnyen ki is folyik a pénz a kezei közül, amiért gyakran pedig kőkeményen megdolgoznak.

man-937665_1920.jpg

Ha te sem érted el még az áhított anyagi jólétet, akkor az alábbi módszerekkel javíthatod a pénzügyeid ...

43 milliárd forintot költ el Miskolcon a német Lufthansa Technik
43 milliárd forintot költ el Miskolcon a német Lufthansa Technik

A német Lufthansa Technik repülőgép-javítással és - fenntartással foglalkozik. Az új beruházással egy szervízközpontot telepít a városba a cég.

A magyar kormány képzési támogatással járul hozzá a kezdetben 200, majd a későbbiekben 400 új munkahelyet teremtő üzem létrejöttéhez.

A 20 ezer négyzetméteres miskolci szervízközpontban nemcsak a Lufthansa repülőhajtóművek alkatrészeit fogják javítani, hanem más nemzetközi légitársaságok gépeit is ...

Ezeket a papírokat várja tőled az adótanácsadó
Ezeket a papírokat várja tőled az adótanácsadó

A Német Adóbevallás készítéséhez szükséges dokumentumok listája:

Összeállította: 

WSP Consulting Nonprofit Kft. (Könyvelő és Adótanácsadó iroda)

(Német adóbevallás készítés - maximális adóvisszatérítés )

Kapcsolat: e-mail: nemetjovedelem@gmail.com

WEB:  http://www.nemetjovedelem.hu/

 

Általános adatok, igazolások:

 • Az éves  német   béradó   igazolás   (Ausdruck   der   elektronischen Lohnsteuerbescheinigung)
 • ...
Tipikus állásinterjú kérdések németül és magyarul
Tipikus állásinterjú kérdések németül és magyarul

Ki az, aki velem szembe ül? A hr-es szeretné megfejteni, hogy ki a jelentkező, és a jelentkező is szeretne többet megtudni a leendő munkaadójáról. A munkaadó arra kíváncsi, hogy az illető ugyanazt a benyomást kelti-e személyesen is, mint amit a pályázati anyagából leszűrtek róla. Ehhez kérdéseket tesz fel.

manager-308474_1280.png

Itt összegyűjtöttük azokat a tipikus állásinterjú kérdéseket, amik elő szoktak fordulni egy felvételi beszélgetés során:

Szakmai kérdések:

  ...
Az adólevonáshoz szükséges adatok
Az adólevonáshoz szükséges adatok

Az ELStAM gyakorlatilag az adóhivatal központi adatbázisa, ahol az adóalanyoknak az adólevonáshoz szükséges adatait tartják nyilván.

Ezek:

 • egyházi adó tényező (Kirchensteuerabzugsmerkmale) / Religionszugehörigkeit
 • adóosztály (Steuerklasse)
 • adómentesség mértéke a gyereket nevelőnél (Anzahl der Kinderfreibeträge)
 • a jövedelem adómentes része (Freibeträge) (im Ermäßigungsverfahren gewährte Freibeträge)
 • lakcím (Anschrift)
 • családi állapot ...
Ha több, mint 15 km-re van a munkahelyed, akkor ez érdekelni fog
Ha több, mint 15 km-re van a munkahelyed, akkor ez érdekelni fog

Németországban az alkalmazottak esetében 1.000 euró költségátalányt automatikusan elszámolnak a német jövedelemadó törvény szerint. Ehhez nem kell gyűjteni a költség számlákat, nem szükséges igazolni a keletkezésüket, ez az adómentes rész minden dolgozónak jár, és a havi bérszámfejtésben is, majd az adóbevallásnál is figyelembe veszik.

Ha a munkavégzés során felmerülő költségek meghaladják az 1.000 euró adómentes részt, akkor azok nagyobb ...

Havi 89 euróért bérelhetsz egy Fiat 500-ast a Lidl-ben!
Havi 89 euróért bérelhetsz egy Fiat 500-ast a Lidl-ben!

A diszkont áruházlánc ezzel a lépéssel hadat üzen az autókereskedőknek. 

A klasszikus autókereskedések egyre inkább háttérbe szorulnak majd a jövőben. Azért, hogy a kereskedők által lefölözött hasznot kikerüljék, a gyártók új értékesítési modelleket keresnek. A berlini Vehiculum céggel közösen indított szolgáltatás eleinte Berlinben, Erfurtban és Halléban érhető el, első körben csak tesztüzem fut, és április 30-ig ezer autót lehet lefoglalni.

...
Így leszel sikeres Németországban
Így leszel sikeres Németországban

A Te döntésed, hogy megpróbálod, vagy megcsinálod, de később senki nem fog arra a fickóra emlékezni, aki csak "megpróbálta". 

Ezt kell napi szinten tenned:

 1. Minden nap gondolj a céljaidra. Ki szeretnél lenni, mire vágysz, mi az álmod?
 2. Képzeld el olyannak az életedet, mintha már elérted volna a céljaidat. Csukd be a szemedet, és engedd szabadjára a képzeletedet.
 3. Írj le naponta 3 mondatot, amiben megfogalmazod, hogy miért szeretnéd elérni a célodat.
 4. ...
Az ipar bejelentése, vállalkozói tevékenység indításához
Az ipar bejelentése, vállalkozói tevékenység indításához

Minden Németországban tevékenykedő cégnek be kell jelentenie a tevékenységét. Ezt a telephelye, vagy a munkavégzés helye szerinti illetékes helyi önkormányzatnál (Landratsamt, vagy Gewerbeamt) kell megtennie.

A tevékenység-bejelentés igazolását az illetékes hivatal minden esetben kiadja az illeték megfizetését követően. A hivatal nem engedélyezi a tevékenységet, hanem csupán kiadja a bejelentésről szóló igazolást.

Célszerű minden olyan tevékenységi ...

Utazási költségek
Utazási költségek

A német adójogban azokat a ráfordításokat nevezzük utazási költségeknek (Reisekosten), amik a munkahellyel kapcsolatos utazások során merülnek fel.

Az utazás (Reise) alatt értendő az egyidejű távollét az otthontól, és az első munkahelytől. 

(pl. szállásköltség, utazással kapcsolatos járulékos költségek, stb.)

money-3420856_1280.jpg

Német adóbevallás készítés:

WEB:  http://www.nemetjovedelem.hu/

Tel: +36 30 22 99 394

WSP Consulting Nonprofit Kft. - ...

Német pénzügyi- és adózási tippek, hírek

Német adóbevallás készítés. Kapcsolat: nemetjovedelem@gmail.com WSP Consulting Nonprofit Kft. - Könyvelő- és Adótanácsadó iroda

Facebook oldaldoboz

Címkék

adó (9) adóalap (5) adóazonosító szám (1) adóbevallás (3) adóelőny (3) adóhivatal (1) adókártya (2) adókategória (1) adómentes (3) adóosztály (4) adórendszer (1) adósáv (1) adótanácsadó (1) adóteher (1) adóvisszatérítés (1) adóvonzat (1) ajánlás (1) albérlő (1) állami támogatás (1) állás (4) állásajánlat (3) állásinterjú (1) anmeldung (1) Arbeit (3) autó (1) autóbérlés (1) bankszámla (1) baukindergeld (1) Baulohnkasse (1) bébiszitter (1) befektetés (1) beruházás (1) bevallás (1) bevétel (1) Bewerbungsgespräch (1) családi pótlék (2) csok (1) dolgozószoba (1) egyházi adó (1) ELStAM (1) Entfernungspauschale (1) építkezés (1) építőipar (3) EU/EGT (1) EU/EWR (1) főbérlő (1) Freibetrag (1) gewerbe (1) gyermekfelügyelet (1) haushaltsnahe Dienstleistung (1) hírek (2) ingatlan (3) iroda (1) járulék (1) jövedelem (5) jövedelemadó (1) kettős háztartás (1) kiküldetés (2) Kindergeld (2) költözés (1) költségtérítés (1) kőműves (1) különleges kiadás (1) lakásfelújítás (1) lakhatás (1) lexikon (4) lízing (1) Lohnsteuerbescheinigung (1) Lohnsteuerklasse (1) Lufthansa (1) megbízási szerződés (1) menetlevél (1) mester vizsga (1) Minijob (1) München (1) munka (7) munkába járás (1) munkaeszköz (1) munkaruházat (1) nettó bér (1) önkormányzat (1) óvodai ellátás (1) pénzügy (1) progresszív (1) Reisekosten (1) siker (1) Soka-Bau (2) Sonderausgaben (1) Steuerklasse (1) szakértő (1) szakirodalom (1) szállás (1) számla (1) személyi jövedelemadó (1) szeminárium (1) Tagesmutter (2) támogatás (2) támogatások (2) tandíj (1) telekár (1) többkulcsos adó (1) utazási kööltség (1) útiköltség (1) vagyonszerzés (1) vállalkozás (1) Werbungskosten (2) Címkefelhő